Heli Luutsaari-Elg
Yrittäjä

Kaikki on lähtenyt liikkeelle harrastuksesta, rakkaudesta lajiin nimeltä koiraurheilu ja rakkaudesta rotuun suursnautseri. Koirakallio on yritykseni, joka lähti hyvin pienestä liikkeelle (Tottistalli). Monen sattuman ja kohtalon kautta toiminta laajeni ja syntyi Koirakallio, joka on nyt myös päätyöni.

  Olen harrastanut suursnautsereita ja koiraurheilua vuodesta 2003 lähtien. Päälajini on alusta asti ollut IGP (ent. IPO), mutta muutamia hairahduksia lajin ulkopuolellekin on tehty. Jokuset VEPE-kokeet on tullut ohjattua, FH-kokeessa käytyä ja on sitä oltu veljeni koiran ohjaajana koetilanteessakin. Talvilajeista vetohiihto on mahtavaa vaihtelua ja kuntoilua. Tässä lajissa on tullut kokeiltua joskus myös kisalatuja ja Videlälven viestihiihtoa Suomen suursnautsereiden joukkueessa. IGP:ssä (ent. IPO) olen kilpaillut voittajaluokassa, osallistuen mm. rodun omiin MM-kisoihin, saaden sieltä kelpo tuloksen.

  Tällä hetkellä taloudessamme on viides riiseni, Skumppa nimeltään. Skumppa on suorittanut BH-kokeen ja tavoitteemme muuttuivat syksyllä 2022 kun koin suuren hurahduksen lajiin nimeltä mondioring.
Suurin tavoitteeni kuitenkin nykyään on elää koiran kanssa normaalia, tasapainoista perhe-elämää. Harrastuslajeissa menestyminen on plussaa, mutta ei koko elämä. Treenaamisen pitää olla kivaa ja sitä se nykyään pääasiassa onkin. Nautin matkasta, en niinkään enää päämäärästä vaikka tavoitteisiin pääseminen tuntuukin hyvältä. On mielenkiintoista nähdä ja tutkia mitä ja miten koira oppii. Onnekseni olen saanut Koirakalliolle huippu kouluttajia, joiden palveluita itsekin käytän!

  En kouluta muiden koiria, ainoastaan omaani, mutta autan mielelläni asiakkaitani löytämään itselleen sopivat kouluttajat ja harrastuslajin. Perusajatukseni on, että jokaisella tulisi olla mahdollisuus harrastaa taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Pyrinkin tarjoamaan palveluita suurella sydämellä ja rakkaudesta koiraurheiluun. Kynnys astua Koirakallion ovesta sisään on matala ja jokaiselle ongelmalle löytyy aina ratkaisu. Koulutamme koiria niiden vahvuuksia hyödyntäen ja heikkouksia vahvistaen.

- Kilpailijat tekevät meistä parempia -
Heli


Tästä pääset Koirakallion esittelyyn...